Unittesten voor testers

Leer unittesten op basis van een uitgebreide voorbeeldapplicatie

Testen is allang niet meer iets dat door een speciaal team of teamlid wordt uitgevoerd. Kwaliteit en de snelle feedback daarop wordt steeds belangrijker en dus neemt de vraag naar snel en eenvoudig uit te voeren testen toe.

Ontwikkelaars schrijven tegenwoordig zelf voornamelijk unittesten en als tester is het waardevol om deze te kunnen begrijpen en te kunnen verbeteren. Naast dat dit het begrip van het te testen product ten goede komt, kan dit ook het schrijven van overbodige testen op andere vlakken voorkomen.

Met deze training "Introductie unittesten" krijg jij inzicht in de wereld die unittesten heet en zet jij je eerste stappen in het schrijven (en kunnen lezen) van unittesten.


Jouw trainer


Bas Stoker
Bas Stoker

Hallo, mijn naam is Bas Stoker.

Als Java Developer heb ik inmiddels al 15 jaar ervaring met het professioneel bouwen van software.

Mijn eerste grote project was het meebouwen aan het plansysteem van de NS, waarbij ik gelijk in het diepe werd gegooid in een groot en complex softwareproject. Een belangrijk onderdeel van mijn werk was het uitvoeren van zowel handmatige als geautomatiseerde testen.

Bij vervolgopdrachten heb ik veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van frontend- en backendsystemen. Hierbij kwam ik erachter dat ik kennis delen minstens net zo leuk vond als de kennis zelf opdoen.

Tijdens recente opdrachten heb ik ook de verschuiving naar een DevOps-manier van werken meegemaakt, waarbij testen steeds meer een taak van het development-team werd en niet die van een los testteam, zoals dat in het begin van mijn carrière nog wel de norm was bij veel bedrijven.

Het maken en onderhouden van een goed onderhoudbare testset heb ik altijd als een mooie uitdaging beschouwd, en is iets waarbij je eigenlijk nooit uitgeleerd bent! Ik hoop dat ik met deze cursus een mooi startpunt kan geven.

Have fun learning,

Bas


Curriculum


  Waarom unittesten?
Beschikbaar per dagen
dagen Na inschrijving

Start nu!